Momentum Podcast

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoe krijg je meer dingen gedaan ?

Hoe word je productiever en zorg je ervoor dat je meer dingen gedaan krijgt?

Dit is een vraag die me vaak gesteld wordt.

Nu ben ik niet de Time Management expert en denk ik dat iedereen die productief is, het liefst nog productiever zou willen zijn. 

Mijn 3 stappen formule om meer dingen gedaan te krijgen:

1. Vergeet to-do lijsten. Ondanks het feit dat het heel populair is bij time management guru’s, kan ik het maken van to-do lijsten niet aanbevelen. Veel effectiever is het om iedere dag te starten met een halfuur om te bepalen welke 2 of 3 dingen echt verandering gaan brengen in jouw leven. Doe deze 3 dingen vandaag. En het liefst aan het begin van de dag.

2. Zet jezelf “uit”. Zorg ervoor dat alle mogelijke vormen van afleiding geminimaliseerd worden. We worden namelijk continue afgeleid door alle whatsapp, mails, internetafleiding, telefoontjes zonder echt nut etc. Zorg ervoor dat wanneer je productief  wilt zijn, je alle afleiding afsluit tot je klaar bent met dit project of deze taak.

3. Ben eerlijk tegen jezelf. Als jij weet dat je aan het einde van de dag niet gaat sporten, of iedere keer dat lastige telefoontje uitstelt, begin daar dan de dag mee. Op die manier heb je geen mogelijkheid om uit te stellen en heb je bovendien een productief gevoel, ook wanneer dat het enige is, dat je die dag gedaan hebt.

Op die manier kun je iets ervaren wat we “echt Momentum” noemen.

Links: 

Beluister podcast/download mp3: http://apple.co/1KHomZA

Gratis Training via: https://marksoons.nl

Vond je dit leuk? Deel het dan met je vrienden, zodat je dierbaren meer motivatie en positiviteit kunnen ervaren, voor zichzelf, hun omgeving en de wereld. – Mark

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn