skip to Main Content
Hoe Je Meer Vrienden Maakt

Hoe je meer vrienden maakt

Een van de belangrijkste dingen in je sociale leven, is om met andere mensen om te kunnen gaan en vriendschappen te ontwikkelen en onderhouden. Maar weet jij hoe je meer vrienden maakt?

 

Hoe je meer vrienden maakt

Geen tijd om de video te bekijken? Beluister dan de aflevering onderweg via iTunes

In deze video ontdek je 4 manieren waarop je meer vrienden kunt maken en je huidige vriendschappen kunt verbeteren en een stevigere band opbouwt met de mensen die je liefhebt.

Stap 1. Ga naar buiten! 

Vrienden zitten niet naast je op de bank, maar ontmoet je buiten je comfortabele thuisomgeving. Dus ga erop uit. Vrienden vind je meestal op plekken, waar je zelf in je element bent, dus bij sportomgeving, hobby’s, werk en op feestjes van gezamenlijke vrienden. Vrienden vind je dus niet op netwerkborrels (althans, niet in eerste instantie)

2. Focus op anderen

Als je echt waard wilt toevoegen aan een (toekomstige) vriendschap, dan is het belangrijk om de ander belangrijk te maken en in eerste instantie meer te luisteren, dan te praten. Bedenk hoe jij het leven van de ander leuker kunt maken.

3. Ben oprecht

Een van de belangrijkste waardes in een vriendschap, is dat je eerlijk en oprecht naar elkaar kunt zijn. Bedenk wel: eerlijk en oprecht zijn heeft ook zijn grenzen, die kunnen overslaan naar botheid en gebrekkig empatisch vermogen. (wat heb jij een lelijke jurk aan zeg!)

4. Ben de vriend die jij graag wilt hebben

Wat heel effectief is om meer vrienden te krijgen, die echt waarde toevoegen in je leven, is te bepalen wat je zoekt in een vriendschap. Die normen, waarden en eigenschappen zouden immers ook de jouwe moeten zijn, aangezien we vooral als mensen aangetrokken worden door mensen die zijn zoals wijzelf.

Vond je dit leuk? Of heb je aanvullingen? Let me know!

Geen tijd om de video te bekijken? Beluister dan de aflevering onderweg via iTunes

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.