skip to Main Content
Hoe Ga Je Om Met Tegenslagen?

Hoe ga je om met tegenslagen?

Natuurlijk is makkelijker om in een goede flow te zitten, wanneer alles meezit. Maar wat moet je nou, als het even flink tegenzit? 

Beluister de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes

Nu ben ik de laatste die zal beweren dat de zon schijnt wanneer het regent, maar er zijn altijd een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je tegenslagen jouw leven niet volledig gaan beheersen.

1. Laat je zien en praat erover

Eerste reactie van mensen die horen dat ze ongeneeslijk ziek zijn of een dierbare hebben verloren, is om zichzelf van de wereld af te sluiten en alleen te willen zijn. Terwijl het veel beter voor je gevoel en de verwerking van de tegenslag is om je tussen de mensen te begeven en je verhaal te delen. Je zult steun ontvangen, misschien ontdekken dat anderen ook grote tegenslagen hebben meegemaakt en hier kun je moed uit putten.

2. Bepaal je betekenis

Vrijwel iedereen wil een betekenis zoeken achter de dingen die ze meemaken. Wat mensen vaak niet realiseren, is dat zijzelf degenen zijn die de werkelijke betekenis bepalen. Je kunt iets zien als het einde, of als een begin. Als iets vreselijks, of iets wat je dichter bij je familie brengt.

3. Zie dingen zoals ze zijn

Je hebt meestal twee soorten reacties bij tegenslagen: Of iemand is een doemdenker en ziet het ergste scenario voor zich óf mensen staan er veel te positief in, wat ook niet realistisch is. Het beste is om de tegenslag te zien zoals het is, niet mooier, maar zeker ook niet slechter dan het is. Ja, je bent ziek, maar je bent (nog) niet dood. Dus in plaats van te ontkennen dat je ziek bent, of al te doen alsof je dood bent, kun je beter kijken hoe je zoveel mogelijk uit je tijd op deze aardbol kunt halen.

4. Focus op je toekomst

Mensen die het meest krachtig omgaan met tegenslagen hebben dit met elkaar gemeen: ze hebben allemaal een krachtige, heldere visie voor hun toekomst. Ze weten wat ze willen en waar ze naartoe willen. Welke dingen ze willen bereiken, willen zien en willen delen met anderen. Op deze manier kun je beter met tegenslagen omgaan en iets ervaren wat wij Momentum noemen.

Vond je dit leuk? Laat het me gerust weten en deel het met anderen!

Bedankt voor je vertrouwen en leef iedere dag als de persoon die jij graag wou willen worden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.