skip to Main Content

Hoe blijf je in jezelf geloven?

Heb jij weleens een dip of tegenslag en weet je niet precies hoe je positief moet blijven, wanneer je nog een lange weg te gaan hebt naar jouw doel? Bekijk dan deze video

 

 

 

Geen tijd? Beluister hier de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes
Het is makkelijk om vertrouwen in jezelf te hebben, wanneer alles goed gaat en je iedere dag Momentum ervaart. Maar hoe blijf je nou in jezelf geloven, als je er nog niet bent?

In deze aflevering deelt Mark zijn ideeën hierover.

Je zult namelijk altijd tegenslagen tegenkomen als je een lange weg naar je doel te gaan hebt.

1. Meet je vooruitgang

Als je weet waar je vandaan komt, waar je naartoe wilt en hoe ver je al op deze weg bent gevorderd, dan is het een stuk makkelijker om realistisch te blijven over wat je al bereikt hebt en wat er nog moet gebeuren om dichter bij je doelen te komen.

2. Negeer negativiteit

Er is een garantie in je leven: wanneer je iets nieuws probeert, zeker als het iets is dat anderen niet durven, dan krijg je negatieve feedback. Niet iedereen zal je toejuichen langs de lijn, niet iedereen is het met je eens. Bovendien projecteren mensen vaak hun eigen ambities en angsten in een gesprek met jou, dus ben je bewust dat dit op je weg zal komen en bedenk van tevoren hoe jij daarmee omgaat.

3. Vier je successen

Dit is iets wat te vaak over het hoofd gezien wordt. We vinden het heel normaal om te kijken naar de dingen die (nog) niet goed gaan, maar vergeten om de (kleine) mijlpalen en successen groots te vieren. Ben je 1 kilo kwijtgeraakt? Vier het!  (liefst niet met een stukje taart) Het leven zit in de kleine dingen van het leven, dus vier dan ook de kleine successen, net zo goed als de grote.

Geen tijd? Beluister hier de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes

Vond je deze aflevering leuk? Laat het me dan hieronder weten!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.