skip to Main Content
Leef Je Droom!

Hoe begin je met het leven van je droom?

Yes! Iedereen heeft dromen, groot of klein. Iedereen wil wel eens wat meer, beter, leuker of gelukkiger zijn. Maar dat gaat niet vanzelf. Dromen kunnen namelijk pas uitkomen, wanneer je wakker wordt en de volgende 4 stappen gaat ondernemen. 

Geen tijd? Beluister hier de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes

1. Visualiseer je droom. Iedere dag.

De kracht van verandering en het bereiken van je dromen, zit vooral in de kracht van herhaling. Iedere dag jezelf herinneren aan je droom, deze in je hoofd visualiseren en blijvend inprenten in je geheugen, blijkt super krachtig te zijn voor het dichter bij je doelen komen. Talloze succesvolle mensen wijten hun succes aan het dagelijks voor ogen houden van hun einddoel.

2. Zet iedere dag je droom op papier

Natuurlijk is het belangrijk om een goed “beeld” te hebben van wat je graag zou willen verbeteren in je leven. Maar dan ben je er nog niet. Wanneer jij na het visualiseren van je droom deze opschrijft en dit ook dagelijks consequent blijft doen, dan komt je droom echt tot leven. Op die manier ga je zien waar je staat en waar je naartoe gaat.

3. Hak de droom in kleinere stukken

Een grote droom hebben is mooi en belangrijk. Maar vaak kan het proces hiernaartoe een lange, demotiverende weg zijn. Een krachtige oplossing hiervoor is om je droom op te delen in kleinere mini-dromen. Als jij een kleine mini-droom voor ogen hebt, is de periode om deze te bereiken korter en overzichtelijker. Als je dan ook nog eens aan het bereiken van iedere mini-droom een beloning koppelt, dan zul je merken wat dit met je gevoel van flow gaat doen en zal opgeven niet langer een optie zijn.

4. Neem enorm veel actie

Met kennis en een paar euro kun je wat te eten kopen bij de McDonalds, niet meer. Maar wanneer je jouw kennis gaat koppelen aan een enorme berg ACTIE, dan gaan er wonderen gebeuren en kun je jouw dromen pas echt waar gaan maken. De enige manier om iets te hebben aan de eerste 3 stappen is om stap vier erbij te pakken.

Geen tijd? Beluister hier de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes

Vond je deze aflevering leuk? Laat het me dan vooral weten! Ik hoor graag of je aanvullingen hebt of wanneer je jouw droom en de weg ernaartoe wilt delen in de reacties hieronder.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.