Minder stress door het kind in je naar boven te halen

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gedraag je eens vaker als een kind!

Kinderachtig zijn maakt je leuker, productiever en zorgt voor minder stress. En toch vinden we het belangrijk om ons als volwassenen te gedragen. Wat een onzin! Gedraag je als een kind!

Ontvang de gratis mp3/Podcast van deze aflevering in iTunes 

Waarom is het zo nuttig om het kind in je naar boven te laten komen?

Wat kan dit doen voor je productiviteit? Voor je stressniveau’s? Welke 4 stappen kun je nemen om het kind in je optimaal te benutten voor je persoonlijke ontwikkeling? Ontdek het in deze video!

Waarom jij kinderachtiger moet zijn

Er gebeuren ongetwijfeld allemaal dingen in je leven, waardoor je meer stress ervaart, de focus kwijtraakt en zaken niet meer kunt overzien.

Dan komt er plotseling een vriend of bekende op de proppen en geeft je zo’n simpele oplossing voor je probleem, dat je denkt: “Waarom had ik daar niet eerder aan gedacht?”

Simpel: We gedragen ons als volwassenen.

Gebruik daarom deze vier stappen om het kind vaker in je naar boven te krijgen:

Stap 1: Neem een hobby

Kies iets wat niet met je werk of je gezin te maken heeft. Iets wat je afleidt van je dagelijkse gewoontes en je een soort focus geeft, dat compleet anders is dan de andere dingen die je doet. Dit verhoogt je productiviteit en je gevoel van geluk en welzijn, mits je dit met vaste regelmaat doet.

Stap 2: Ben sociaal

Zorg ervoor dat jouw hobby of een sport die je beoefent, gebeurt met andere leuke mensen. Sociaal zijn in een ontspannen sfeer zorgt voor een hoger geluksgevoel en geeft je meer voldoening over jouw dagen/weken.

Stap 3: Hou het simpel

Maak je problemen niet groter dan ze daadwerkelijk zijn en probeer al je uitdagingen te vereenvoudigen. Maak je problemen of grote doelen kleiner, door ze zo simpel uit te kunnen leggen, dat je dit aan een kind van 3 jaar zou kunnen doen.

Je zult dan merken dat je problemen kleiner en makkelijker blijken en daarmee kom je tot de kern van het probleem. Dat maakt het vinden of uitvoeren van oplossingen eenvoudiger en makkelijker uitvoerbaar. Kinderen zijn puur en hebben (nog) geen angsten, barrières of smoesjes om bepaalde simpele oplossingen simpelweg uit te voeren.

Stap 4: Geniet!

Dit klinkt zo simpel en logisch, dat veel mensen het daadwerkelijke genieten over het hoofd zien. Geniet van de kleine dingen om je heen, sta eens echt stil bij alles wat je hebt, wat er goed is in je leven en welke voorrechten je al hebt verworven. Door dagelijks stil te staan bij jouw positieve ervaringen van de dag, de dingen waar je dankbaar voor bent en die je bereikt hebt, zul je merken dat je iets zult gaan ervaren wat wij écht Momentum noemen.

Notities:

Boek waar ik het over heb in de video/podcast: “Play it Away” van Charlie Hoehn.

Ontvang de gratis mp3/Podcast van deze aflevering in iTunes

Vond je dit leuk? Deel het dan met je vrienden en bekenden, zodat ook zij meer uit hun leven kunnen halen en echt Momentum zullen ervaren. ( Ze zullen je dankbaar zijn)

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn