skip to Main Content
Effectief Werken Is Saai!

Effectief werken is saai!

Proberen om je doelen te bereiken door middel van to-do lijstjes en SMART doelstellingen is misschien wel effectief, maar supersaai en weinig inspirerend. 

Geen tijd voor de video? Beluister de podcast onderweg of download de MP3 via iTunes

Daarom speciaal voor jou in deze aflevering 4 manieren om het maken en nastreven van je doelen leuk te maken en ook tijdens je doelstelling Momentum te ervaren. Het leven draait immers om de reis, niet om de bestemming.

1. Maak not-to-do lijsten.

In plaats van je te storten op het maken van ellenlange to-do lijsten die je werkdag tot een zombie-achtige automatische piloot maken, is het nuttiger om een lijst te maken van dingen die je juist NIET moet doen. Dus bijvoorbeeld niet je Facebook checken tijdens een belangrijk project, of 15 keer per dag je mail controleren of uitgebreid gaan lunchen, terwijl je er helemaal geen tijd voor hebt.

2. Bedenk DUMB doelen in plaats van SMART doelen.

SMART doelen zijn de basis van iedere onderwijsinstelling, bank- of verzekeraar en vrijwel ieder stoffig bedrijf dat vooral geen creativiteit of risico wil hebben in de bedrijfsvoering. Veel beter (en leuker!) is he om DUMB doelen te maken.

D> Dromen

U> Uitvoeren

M> Meten

B> Beslissen

3. Blok iedere week Creativitijd.

Probeer iedere week een riant tijdsblok te reserveren voor jouw creativiteit. Liefst een halve werkdag, maar als je agenda dit niet toelaat (en dat zou wel moeten!) kies je in eerste instantie voor 1 uur. Hierin laat je jouw creatieve brein de vrije loop en bedenk je in de breedste zin wat je dromen, doelen en wensen zijn. Wat wil je bereiken? Hoe ben je nu op weg? Kunnen dingen anders, beter, leuker of makkelijker?

Je zult hiermee alle verschil in de wereld maken, als het gaat om de kwaliteit van je leven.

4. Go with the flow and let your personality grow!

Neem jezelf en je doelen niet altijd zo serieus. Dat levert alleen maar stress op. En stress is niet FUN. Dus laat de teugels wat vaker vieren en ga met de stroom mee. Kijk waar het je brengt.

Je zult vaker wel dan niet ontdekken dat je hiermee als persoon zult groeien, meer flow zult hebben in je leven en iets zult ervaren dat wij ECHT Momentum noemen.

Geen tijd voor de video? Beluister de podcast onderweg of download de MP3 via iTunes

Vond je dit leuk? Laat het me vooral hieronder weten of laat een review achter op iTunes. Je zou me er enorm mee helpen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.