skip to Main Content

Ambitie gebruiken als kickstarter

Ambitie is de basis voor een rijke en succesvolle levensstijl, want zonder sta je simpelweg stil. Maar hoe kun je nou die ambitie gebruiken als kickstarter, zodat je door alle barrières heen zult breken? 

 

Geen tijd? Beluister hier de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes

Ambitie is de kern om iets te bereiken in je leven, want zonder ambitie weet je niet wat je wilt en ga je als een kip zonder kop door het leven. Maar hoe gebruik je nu die ambitie als raketbrandstof om keihard door alle barrières heen te knallen en voorbij al je angsten te gaan om je doelen te bereiken?

Vandaag 4 ideeën om je ambitie als kickstarter te kunnen gebruiken:

1. Maak het tastbaar.

Ok, je wilt succesvol/rijk/gelukkig worden. Maar wat wil je nu precies? Wil je 1 miljoen of 1 miljard? En hoe denk je daar te gaan komen? Hoe ziet dit eruit? Wat betekent dit voor de rest van je leven? Door dingen heel specifiek en tastbaar te maken, komt je ambitie tot leven en kun je veel beter het onderscheid maken tussen een droom en een doel.

2. Deel het met anderen.

Als je weet wat je wilt, wordt het tijd om het met zoveel mogelijk mensen die je kent te delen. Zij kunnen je feedback geven, je verder helpen, doorverwijzen naar anderen die hetzelfde willen of hebben bereikt. Maar nog belangrijker: Doordat jij er iedere dag over praat, komt het nóg meer tot leven en kun je bijna niet anders dan ermee aan de slag gaan. Want hoe vervelend is het om van iedereen in je omgeving te horen: “Jij ging toch…Hoe staat het daar nu mee?” en dan te moeten zeggen dat je nog niets hebt gedaan.

3. Vraag om hulp.

Niemand kan alles alleen bereiken. Wil je een relatie? Dan heb je een partner nodig. Wil je succes? Daar heb je anderen voor nodig, al is het maar om er sneller te komen. De makkelijkste en snelste manier om een kickstart te geven aan je ambitie is om hulp te vragen. Je zult er versteld van staan hoe vaak mensen je willen helpen.

4. Vertrouw in jezelf.

Zelfvertrouwen is super belangrijk. Toch wuiven mensen keer op keer dit argument weg als kickstarter voor succes. “Ja, dat weet ik onderhand wel.” Maar weten is iets anders dan er daadwerkelijk mee bezig zijn. Zo kun je meer dan voldoende zelfvertrouwen hebben over je gezondheid, maar 0% in het aangaan van een relatie of het starten van een onderneming. Ben eerlijk over het vertrouwen in jezelf en de angsten/verhalen die je belemmeren in het bereiken van je doelen en je zult een factor 10 vooruit knallen met je resultaten.

Geen tijd? Beluister hier de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes

Vond je deze aflevering leuk? Laat het dan weten aan een vriend of vriendin: luister naar de Momentum Podcast van Mark Soons. Ook zou je me enorm helpen, wanneer je een review op iTunes schrijft. Hoe meer reviews, hoe beter mijn bereik om anderen te helpen Momentum te ervaren in hun leven. Als jij ermee geholpen bent, waarom niet de kennis delen met een ander, toch?

Bedankt voor het kijken/luisteren/lezen en leef als de persoon die jij graag zou willen worden!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.