skip to Main Content
Word Meester Over Jouw Emoties!

3 Dingen die ik heb geleerd in Rome

Deze video/podcast heeft Mark opgenomen, direct nadat hij uit het vliegtuig is gestapt vanuit Rome, zo graag wilde hij deze 3 lessen met je delen.

Geen tijd? Beluister hier de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes

Ik heb deze podcast meteen opgenomen, nadat ik het uit het vliegtuig vanuit Rome ben gestapt. Want ik wilde direct 3 dingen delen met jou, die ik heb geleerd tijdens mijn verblijf in deze prachtige historische stad. Ik was samen met mijn vriendin een paar dagen zonder onze kinderen op vakantie en dat gaf me tijd en ruimte om na te denken en tot nieuwe inzichten te komen.

Ik ontdekte 3 belangrijke dingen:

1. Neem tijd voor jezelf

Te vaak laten we ons leiden door de waan van de dag, waardoor we met van alles bezig zijn, behalve wat ons echt gelukkig maakt. In Rome kwam ik tot de conclusie dat ook ik zo’n zijpad begon te nemen de laatste tijd. Een perfect moment om me te resetten en te realiseren wat ik wil en waar ik naartoe wil.

2. Ben meester over jouw emoties.

We hebben enorm genoten van onze tijd samen in Rome en dat was vooral te danken aan 1 ding: We hadden van tevoren besloten dat we het leuk gingen hebben en dat we er een unieke ervaring van gingen maken. Dit klinkt misschien logisch en eenvoudig, maar is het zeker niet. De meeste mensen denken hier niet over na en laten zich leiden door de gebeurtenissen op dat moment. Dan ben je te laat om na te denken over je reactie. Als je van tevoren al rekening houdt met tegenslagen, en de reactie die je op dat moment wilt geven, dan ben je simpelweg een leuker persoon en heb je een leukere tijd.

3. Maak je momenten Magisch

Het verschil tussen een leuke tijd en een magische tijd zit hem in de kleine dingen. Die details kunnen makkelijk over het hoofd gezien worden. Zo hadden we een magische avond in een restaurant, dat op een review website zeer wisselende recensies had ontvangen. Als we ons daar door hadden laten leiden, dan waren we waarschijnlijk ergens anders gaan eten en was de magische avond aan onze neus voorbij gegaan. Juist door mijn intuïtie te volgen, externe signalen te negeren en te focussen op de details, die waarde hebben voor mij en mijn vriendin voor deze avond, werd het magisch.

Geen tijd? Beluister hier de Podcast/MP3 van deze aflevering via iTunes

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met een vriend of vriendin. Je zou me ook enorm een plezier doen als je een review achterlaat via iTunes. Zo bereik ik meer mensen en kan ik deze gratis service blijven bieden, zodat jij iedere week gemotiveerd blijft om het beste uit jezelf te halen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.