Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zet 1 stap extra

Deze blog gaat over een simpel principe: zet 1 stap extra. Omdat iedere dag een beetje het altijd wint van af en toe veel. 

Ik ben dol op simpele principes.

Een van mijn kernwaarden is eenvoud.Ik heb namelijk een hekel aan gedoe.

Daarom heb ik een tijdje geleden deze blog opgenomen.Omdat ik iedereen gun dat ze beter worden,dan ze gisteren waren.

En dat is oefenen. Iedere dag opnieuw.

Vandaag gaat over een 2e principe waarop je kunt bouwen.

Zet 1 stap extra

Hoe simpel dit principe ook is, hier 2 simpele voorbeelden,zodat je hem nog beter gaat begrijpen.

  1. Afgelopen weekend zat ik op een terras. Gelukkig een binnenterras, want het is winter. Dat terras werd bediend door 2 dames. De dame aan mijn kant deed precies wat je van een gastvrouw verwacht: Bestellingen opnemen, dranken en eten serveren, rekening opmaken etc.De andere dame deed het anders: zij zette overal 1 stap extra.Ze zette een stap extra naar de tafel toe, zodat mensen zich meer verbonden met haar voelden.Ze zette 1 stap extra om dat mes op te vangen, dat bijna van de tafel af viel.Ze zette een stap extra, door de pinautomaat mee te nemen, wanneer ze zag dat mensen wilden betalen.

    Al die kleine verschillen zorgden ervoor dat haar klanten met een brede glimlach naar buiten liepen (en haar een dikke fooi gaven), terwijl gasten aan mijn kant aan het mopperen waren en vrijwel geen fooi gaven.

  2. ’s Avonds keek ik voetbal. Een van de spelers kreeg een gele kaart, vanwege een overtreding. Het enige dat ik kon denken: “Als ie nou 1 stap extra had gezet, was het een perfecte sliding geweest.” Nu was het een overtreding.

Het verschil van 1 stap extra zie ik overal terug en dat verschil is groot.

Ieder uur 1 stap extra doet veel met je gezondheid.Dagelijks 1 extra klant bellen, kan je omzet verdubbelen.1 stap extra voor je partner zetten, is het verschil tussen een medium relatie en een toprelatie.

Nu jij.

Pak pen en papier en kies een gebied in je leven.(gezondheid, relaties, financiën, werk, familie, reizen, hobby’s)

Bedenk hoe jij hier 1 stap extra in kunt zetten.Print vervolgens een grote a-3 kalender uit,plan voor iedere dag je extra stap in…en zet een smiley in de dagen dat het je is gelukt.

En zie hoe dit gebied gaat groeien.

Succes!

Beluister de podcast

 

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn