Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ontwerp jouw levensmissie

Hey jongens en meisjes, welkom terug bij Leef je Momentum! Ik

Waar de meeste bloggers en podcasters deze week benutten om je goede voornemens te laten doen, wil ik een wat tijdlozer iets gaan doen met jullie op deze laatste blog van het jaar.

Want wat ik heel belangrijk vind is om te weten waar je nou echt voor staat. Wat is nou jouw levensvisie? Wat is je missie in het leven? Waarvoor ben je op deze aardbol neergezet?

[phxoptin id=1470394246]

button-beluister itunes marksoons.nl

 

 

Samenvatting

Dit is de laatste aflevering van 2016. En waar andere mensen volop bezig zijn in hun podcast met het voorbereiden van de goede voornemens en het terugkijken naar 2016, wat het jaar hen allemaal gebracht had, had ik een idee om het gewoon een keertje anders te doen.

Ik wil een wat tijdlozer iets gaan doen met jullie op deze laatste dag, of de laatste podcast van het jaar. Want wat ik heel belangrijk vind is om te weten waar je nou echt voor staat.

Wat is nou jouw levensvisie? Wat is je missie in het leven? Waarvoor ben je op deze aardbol neergezet en wat wil je graag bereikt hebben voordat je opgesloten wordt in een kist en de fik in gegooid wordt, of begraven wordt.

Het is zo ontzettend belangrijk om daar bij stil te staan. En ik wil vandaag dat met jou gaan doen.

Bekijk nu deze aflevering om nu jouw levensmissie te gaan ontwerpen!

[phxoptin id=1441925687].

Beluister de Podcast

button-luister op itunes button-download mp3 

Volledige transcriptie van deze aflevering

Hey jongens en meisjes, welkom terug bij Leef je Momentum! Ik ben Mark Soons en dit is de laatste aflevering van 2016. En waar andere mensen volop bezig zijn in hun podcast met het voorbereiden van de goede voornemens en het terugkijken naar 2016, wat het jaar hen allemaal gebracht had, had ik een idee om het gewoon een keertje anders te doen.

Ik wil een wat tijdlozer iets gaan doen met jullie op deze laatste dag, of de laatste podcast van het jaar. Want wat ik heel belangrijk vind is om te weten waar je nou echt voor staat.

Wat is nou jouw levensvisie? Wat is je missie in het leven? Waarvoor ben je op deze aardbol neergezet en wat wil je graag bereikt hebben voordat je opgesloten wordt in een kist en de fik in gegooid wordt, of begraven wordt.

Het is zo ontzettend belangrijk om daar bij stil te staan. En ik wil vandaag dat met jou gaan doen.

Wat heel belangrijk is, voordat we gaan starten, is dat je pen en papier bij de hand hebt, dus als je dat niet hebt, stop deze opname, loopt eventjes naar je pen en papier toe, neem het even mee en ga verder met luisteren. Want het is enorm belangrijk dat je dingen gaat opschrijven.

Een ander belangrijk iets is, dat hoeft niet meteen nu, maar na het beluisteren van deze podcast is het belangrijk dat je voor jezelf een uur tot anderhalf uur in je agenda gaat blokkeren om deze oefening, om deze vragen die je gaat krijgen, om die jezelf te stellen en om ook tijd te nemen om te kijken: wat ga ik nou doen met deze levensmissie?

En daar gaan we het dadelijk allemaal over hebben, maar het is wel heel belangrijk dat je weet dat je daar tijd voor kunt nemen.

Want als je daar geen tijd voor gaat nemen, voor jezelf, voor wat jij het allerbelangrijkste vindt in je leven, ja, dan kun je net zo goed stoppen met kijken.

Dus laten we meteen van start gaan. Pen en papier bij de hand? Mooi.

Het allereerste wat je gaat doen, is opschrijven wie ben ik? En wie wil ik zijn in mijn leven? Denk daar goed over na en laat die vraag goed op je in werken. Want vaak denken mensen van ja, wat is dat nou weer voor suffe vraag?

Maar geloof me, ga daar even goed voor zitten, denk er goed over na:

-wie ben ik nou echt? Welke persoon ben ik? Wie wil ik zijn in mijn leven?

-Wil ik die persoon zijn die 80 uur per week werkt? Of wil ik die persoon zijn die met zijn zeilboot de hele wereld rondreist? Of iets daar tussen in?

-Wie wil ik nou precies zijn in dit leven?

-Wat voor partner wil ik zijn?

-Wil ik een ouder zijn? Of als ik al ouder ben, wat voor ouder wil ik zijn?

– Wat voor voorbeeld wil ik zijn voor anderen?

– Welke plaatsen wil ik gezien hebben? Welke dingen wil ik gedaan hebben voordat ik sterf? Dus een soort van ‘bucket list’.

Bedenk gewoon alles wat jij belangrijk vindt in je leven, wat je graag nog wilt bereiken, wat je graag wilt doen, wie wil je zijn, met wie wil je de dagen het liefst door brengen? Wat voor soort mensen wil je om je heen verzamelen? Dat soort dingen.

Dus vraag jezelf die vragen. Schrijf dat op en laat het gewoon tot je komen. Dus ga nou niet alle ja-maar’s naar boven laten komen, maar schrijf gewoon alles wat in je op komt. Het moet een soort van brainstorm sessie zijn, waarin je echt alles wat er maar in je opkomt op gaat schrijven. Dus alles wat je maar kunt bedenken, of het nou goed of fout is, of half bakken, of dromerig, of onmogelijk, het maakt niet uit, gewoon alles opschrijven.

En dat mogen best een paar blaadjes vol zijn, misschien wel het hele blok vol, het maakt niet uit, gewoon lekker schrijven. En doe dat een half uur, 3 kwartier, afhankelijk van de inspiratie en wat er allemaal naar boven komt.

Vervolgens als je dat hebt gedaan, ga je naar stap 2. En stap 2 is dat je jouw leefregels gaat opstellen. En dit is iets wat mensen onbewust altijd doen, iedereen heeft regeltjes voor zichzelf opgesteld om gelukkig te zijn, of om zich goed te voelen, of om zich slecht te voelen.

Er zijn altijd dingen die in jouw hoofd gebeuren, die zeggen van: als ik dit doe, dan gebeurt er dit. Ik moet minimaal dit hebben om gelukkig te zijn. Of ik moet minimaal 15 hobby’s hebben om productief te zijn. Of om mij sportief te voelen, of ik moet minimaal dat gewicht hebben om mijzelf mooier te vinden.

Dus iedereen heeft die regels, maar nu gaan we echt heel bewust zitten en die leefregels opschrijven. Wat vind ik nou echt belangrijk?

Aan welke regels, leefregels wil ik iedere dag voldoen? Een leefregel kan zijn: iedere dag als mijn wekker gaat, spring ik met energie uit bed. In plaats van dat ik snoozen en mij nog 15 keer omdraai. Dat kan een leefregel zijn.

Een leefregel kan zijn: ik accepteer niet dat er afspraken in mijn agenda worden gemaakt voor 10 uur ’s ochtends. Dat kan een leefregel zijn.

Natuurlijk moet het wel iets zijn wat je kunt gaan uitvoeren, maar het hoeft niet meteen direct uitvoerbaar te zijn.

Dus als jij als leefregel hebt: ik wil in mijn leven niet voor 10 uur een afspraak in mijn agenda hebben en je werkt nu bij een bedrijf waar je om 8 uur al je agenda open moet zetten, dan betekent dat automatisch dat jouw leefregel er voor gaat zorgen dat je misschien wel een andere baan moet gaan zoeken, of een heel pittig gesprek met je baas aan moet gaan.

Dus stel die leefregels op en ga nog niet bedenken over wat er voor nodig is.

Want dat is eigenlijk stap 3. Dus stap 2 is: schrijf je leefregels op en het mooie is als je niet denkt aan de gevolgen, niet denkt aan: ja, maar dat kan niet, of wat heb ik daarvoor nodig?

Nee, je gaat eerst bam, opschrijven: wat vind ik belangrijk? Wat zijn mijn leefregels, waar wil ik echt aan voldoen in mijn leven? Wat vind ik super belangrijk? Waar krijg ik energie van? Waar word ik vrolijk en gelukkig en blij van? Welke dingen wil ik ervaren? Welke mensen wil ik om mij heen verzamelen? Die dingen schrijf je op.

Dan ga je naar stap 3 en stap 3 is: wie heb ik daarvoor nodig en wat heb ik daarvoor nodig?

En dat is iets, dan ga je opschrijven van: een andere baan heb ik daarvoor nodig, meer energie heb ik daarvoor nodig, ik heb goede nachtrust daarvoor nodig om op tijd op te kunnen staan.

Ik heb mensen nodig die hetzelfde doel hebben als ik, zodat ik mijn dromen en mijn doelen kan delen. Ik heb een mentor nodig die mij af en toe wat tips kan geven, die mij kan ondersteunen en waar ik feedback aan kan vragen.

Ik heb een coach nodig die er voor zorgt dat alles wat ik wil bereiken met meer focus en met grotere stappen, in minder tijd kan gaan bereiken, dat zijn de dingen die je vervolgens gaat bedenken en gaat opschrijven.

De laatste stap vind ik enorm waardevol en dit is iets wat veel te weinig mensen helaas doen.

Want laten we eerlijk zijn: iedereen heeft dromen en doelen, maar hoe vaak vertellen we het nou eigenlijk? Hoe vaak gaan we nou tegen onze partner zeggen van: ja, ik droom echt van die wereldreis en ik wil graag mijn eigen bedrijf starten met 100 werknemers.

Er zijn heel weinig mensen die dat daadwerkelijk durven te uiten aan het begin van hun droom. Zo gauw als ze halverwege zijn, dan durven mensen het alvast al een beetje te delen.

Maar juist als je aan het begin van die droom zit en juist op het moment dat je het eigenlijk het hardste nodig hebt, durft niemand het. Dus zorg er voor dat je die angst overwint en dat je gewoon lekker gaat vertellen tegen mensen op verjaardagen en thuis aan de eettafel en bij de kerstdiners. Vertel gewoon aan mensen wat jij belangrijk vindt. Waar jij voor staat, wat je dromen zijn. Wat je graag zou willen bereiken in je leven.

Als je 20 kg wilt afvallen volgend jaar, dat is leuk als je dat als goed voornemen pakt, maar als je nou echt tegen mensen gaat vertellen dat je dat echt wilt.

Nou, misschien word je wel een keer uitgelachen.

Misschien maken mensen er wel een keer een grapje over, wat maakt het nou uit?

Dat maakt toch helemaal niets uit?

Je kunt toch gewoon lekker jezelf zijn? En je zult zoveel meer vrijheid ervaren op het moment dat je denkt van: hey, ik deel mijn dromen!

Mensen hebben dezelfde dromen, dat zul je waarschijnlijk gaan ontdekken, dat heel veel mensen ook een beetje dezelfde richting in willen als jij.

De meeste mensen willen graag gezond leven, de meeste mensen willen graag op hun manier succes ervaren. En op hun manier gelukkiger worden en meer vrijheid ervaren. Het zijn allemaal universele dromen en wensen en doelen.

Dus als jij die dingen gaat delen met mensen, dan zul je ook veel vaker aangemoedigd worden en merken dat jouw droom gedeeld wordt en jouw doelen gedragen worden door meer mensen.

En dat zorgt voor die flow, dat je echt op wolkjes loopt als het ware. En dat je gewoon iedere dag iets kunt gaan ervaren wat wij echt Momentum noemen.

Als jij op die manier een levensmissie of een levensvisie kunt ontwerpen, neem nou gewoon die 1,5 uur de tijd daar voor, dan zul je merken dat wanneer je deze video bekijkt of wanneer je deze podcast ook luistert, dat je altijd een hele goede tool in handen hebt om echt dat Momentum iedere dag te kunnen gaan ervaren.

En de kwaliteit van jouw leven continu en nooit eindigt te kunnen gaan verbeteren.

Bedankt voor het kijken, of het luisteren en graag tot de volgende keer.

Vond je deze aflevering leuk? Deel het dan met je vrienden en familie en mis geen aflevering meer door je te abonneren op de podcast en mijn youtubekanaal.

Deel het artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn